ליגה לאומית

המחזור השמיני בליגה הלאומית: מ.ס. אשדוד גברה 0:1 על מכבי הרצליה, 1:2 לבני יהודה ת"א נגד מכבי קריית גת

הדולפינים שפתחו את המחזור במקום הראשון שמרו עליו בהצלחה נגד הצהובים משער של מקסים גרצ'קין בדקה ה-20. החבורה משכונת התקווה ניצחה בדקה ה-94 כשסתיו נחמני כבש את שערו השני וקבע ניצחון לכתומים. הפועל עפולה והפועל ראשל"צ נפרדו בתיקו 2:2, מכבי יפו גברה 0:1 על הפועל עכו, שנותרה ללא שער העונה

המחזור השמיני בליגה הלאומית שוחק במלואו ונראה שצמרת הליגה תסתבך עוד פעמים רבות העונה. מ.ס. אשדוד, שהתחילה את המחזור מהמקום הראשון, שמרה על הכיסא כשניצחה 0:1 את מכבי הרצליה. בני יהודה ת"א דולקת אחריה אחרי ניצחון 1:2 נגד מכבי קריית גת. הפועל ראשל"צ איבדה נקודות אחרי תיקו 2:2 נגד הפועל עפולה.

איתי חזות במרדף אחר עידו דוד, במפגש ביניהם באצטדיון הי"א (צילום: SPORTAKE)

מ.ס. אשדוד – מכבי הרצליה (0:1) – כשהיא ברצף ניצחונות מאז המחזור השני, היורדת הטרייה מהליגה הבכירה אירחה את ההרצליינים, שכמעט והעפילו לליגה הראשונה בסיום העונה שעברה. בדקה ה-20 ואחרי לחץ גדול של האשדודים, מקסים גרצ'קין העלה את המארחת ליתרון 0:1. במחצית השנייה, האורחת מיעטה להחזיק בכדור ואילו הקבוצה מעיר הנמל תקפה ללא הרף, אך הסתפקה בשער אחד ושלוש נקודות.

בני יהודה ת"א – מכבי קריית גת (1:2) – ללא הפסד ליגה ואחרי ניצחון 1:2 נגד הפועל כפ"ס, אלי לוי וחניכיו אירחו את העולה החדשה מליגה א', שניסתה להנחיל לכתומים הפסד ליגה ראשון. אחרי מחצית ראשונה בה המארחת הייתה דומיננטית יותר, בדקה ה-44 סתיו נחמני העלה את קבוצתו ליתרון 0:1. בדקה ה-64 האורחת חזרה למשחק משער דניס קוזלובסקי, שהשווה ל-1:1. בדקה ה-94, כדור קרן הסתבך ברחבת האורחת ונחמני דחק אותו פנימה, כך כבש את שערו השני שקבע ניצחון 1:2 דרמטי לבני יהודה ת"א בסיום.

מכבי בני ריינה – הפועל כפר שלם (2:1) – היורדה הטרייה מליגת Winner פגשה את החבורה מכפר שלם אחרי שהפסידה 2:1 להפועל רעננה במחזור האחרון. אחרי לחץ כבד של הכתומים, בדקה ה-37 לוטם אסרס, שמושאל ממכבי ת"א, העלה את האורחת ליתרון 0:1 מבישול נהדר של מתן בית יעקב. בדקה ה-51 ג'ונטי דיומנדה החזיר את בני ריינה למשחק בשער משווה, אך דרמה גדולה נרשמה בדקה ה-94 כשאסרס כבש את שערו השני כשהחזיר את היתרון לחבורה של נועם שוהם בדרך לניצחון 1:2.

מכבי יפו – הפועל עכו (0:1) – הבולגרים, שהפסידו 3:1 להפועל כפר שלם במחזור השביעי, פגשו את העכואים שהגיעו למשחק מבלי שכבשו שער זכות מתחילת העונה בליגה. אחרי מחצית ראשונה מנומנמת, בדקה ה-49 שער עצמי של גבי גורי עשה את ההבדל וכך נקבע ניצחון 0:1 לחבורה של איציק ברוך.

מכבי אחי נצרת – עירוני מודיעין (2:1) – העולה הטרייה לליגה פגשה את אחת ההפתעות הגדולות של העונה שעברה, שפתחה את העונה בצורה קצת פחות טובה משציפתה. בדקה ה-37 עבירה ברחבת המארחת זיכתה את מודיעין בכדור עונשין מ-11 מטרים, כדור ששחר הירש הותיק דייק לרשת והעלה את קבוצתו ל-0:1. בדקה ה-52 אליהו מגר הכפיל את היתרון כשכבש שערו משלו בדרך ל-0:2. 15 דקות לאחר מכן פאדי נג'אר צימק ולמרות שירין מכלוף החמיץ פנדל מן העבר השני, המשחק הסתיים בניצחון 1:2 לעירוני מודיעין בסיום.

מ.ס. קריית ים – הפועל כפ"ס (0:2) – אחרי שבעונה שעברה עלתה מליגה א' וסיחררה את הליגה, העונה החבורה של מאור סיסו המשיכה עם פתיחת עונה נהדרת לעומת היריבה, שרחוקה מלהיות מרוצה מתחילת העונה שלה. בדקה ה-28 כדור חופשי נהדר של רן מאיר נכנס לרשת הירוקה בדרך ל-0:1. האורחת הצליחה להחזיק בכדור, אך לא סיכנה את השער כמו היריבה ואף הרבתה להסתבך כשבדקה ה-82 יואב קראדי ראה את הכרטיס האדום והשאיר את קבוצתו בעשרה שחקנים לשארית המשחק. בדקה ה-91 סאקו סילה סגר את הסיפוק וקבע ניצחון 0:2 לכחולים-לבנים.

הפועל רעננה – מ.ס. כפר קאסם (2:1) – אחרי שבשני המשחקים כבשה שער אחרי הדקה ה-90, החבורה של ירון הוכנבוים הגיעה לעשות זאת שוב נגד האדומים מרעננה, שהגיעו אחרי ניצחון 1:2 נגד מכבי בני ריינה. בדקה ה-19 כארם עאמר העלה את האורחת ליתרון 0:1. בדקה ה-58 כפר קאסם הסתבכה כשזאפר עיסא ראה את הכרטיס האדום והשאיר את קבוצתו בחיסרון מספרי. בדקה ה-91 שער עצמי של מיכאל מרמנשטיין הוביל לשוויון 1:1, אך כשכבר נראה היה שנגמר המשחק, החלוץ הברזילאי המצטיין, חוליו סזאר, כבש את שער הניצחון וקבע 1:2 למ.ס. כפר קאסם בסיום.

הפועל עפולה – הפועל ראשל"צ (2:2) – במחזור שעבר, הקבוצה מעיר היין ניצחה 0:1 את מכבי אחי נצרת, דבר שהשכיח את ההפסד למ.ס. אשדוד. הפעם, נתקלו במשוכה קשה מהצפון בדמות הפועל עפולה. כבר בדקה השביעית אורי צעדון העלה את האורחת ליתרון 0:1, אך כמעט 20 דקות לאחר מכן רז טוויזר שהגיע מהפועל עכו השווה ל-1:1. בדקה ה-51 ליאל צ'אנה החזיר את היתרון לכתומים כשכבש את ה-1:2, אך בדקה ה-72 נועם שמש כבש את ה-2:2 ומשם הקבוצות נפרדו בחלוקות נקודות.

הוסיפו תגובה