מכבי ת"א הביסה 0:3 את מכבי חיפה ועלתה למקום הראשון אחרי שבית"ר ירושלים והפועל ב"ש נפרדו בתיקו

מחזור לסיום העונה והצהובים חוזרים לראשות הטבלה אחרי ניצחון גדול בסמי עופר, שהיה גם משחק הפרישה של ליאור רפאלוב. שער של דן ביטון עמוק בתוספת הזמן קבע תיקו 1:1 בטדי וכרגע הפער בפסגה עומד על שתי נקודות, כך שהאדומים יצטרכו לנצח במחזור האחרון

המחזור ה-35 הסתיים הערב (שני) ועם שריקת הסיום בסמי עופר ובטדי, מכבי ת"א עלתה למקום הראשון על חשבונה של הפועל ב"ש, לאחר שזו סיימה בתיקו 1:1 נגד בית"ר ירושלים. הצהובים, שניצחו 0:3 את מכבי חיפה, פתחו פער של שתי נקודות לקראת המחזור האחרון של העונה שישוחק בשבת הקרובה ועשו צעד ענק אל עבר האליפות השנייה ברציפות.

ערן זהבי ו-ווסלי פטאצ'י חוגגים עלייה למקום הראשון הערב בסמי עופר (צילום: עודד קרני)

מכבי חיפה – מכבי ת"א (3:0) – הצהובים הצפינו לסמי עופר במטרה אחת והיא לנצח בשביל להיות תלויים בעצמם במחזור האחרון. האורחת תקפה את שערו של שריף כיוף מתחילת המשחק ובדקה ה-23 איסוף סיסוקו מסר לווסלי פטאצ'י מחוץ לרחבה והברזילאי בעט בעיטה עוצמתית ממרחק שהכניעה את השוער החיפאי והעלתה את מכבי ת"א ליתרון 0:1. עם פתיחת המחצית השנייה, ההתקפה התל אביבית לחצה ודור פרץ בישל את השער השני במשחק לאושר דוידה, שבעט מקרוב לפינה הרחוקה, 0:2 לצהובים. בדקה ה-83 אוראל גרינפלד הראה לעבדולאי סק את הכרטיס האדום אחרי שהצוות ה-VAR קבע כי הבלם פגע בדור תורג'מן על סף הרחבה כשנשאר אחרון. לקראת סיום המשחק, רוי רביבו פרץ עם דריבל אדיר מהצד השמאלי של הרחבה, אך נבלם במרכזה ועידו שחר היה שם בשביל לשים את הכדור ברשת ולהצטרף לחגיגה, מכבי ת"א עלתה ל-0:3 וניצחה בסיום. זרקו לאזטיץ' יכול לחזור הביתה מחייך כשהוא במקום הראשון ובמרחק 90 דקות מאליפות.

לוקאס ונטורה וירדן שועה במאבק על כדור בטדי (צילום: ניסים כחלון)

בית"ר ירושלים – הפועל ב"ש (1:1) – חניכיו של רן קוז'וך נכנסו לצרות אחרי התיקו בטדי, כשירדו למקום השני לקראת מחזור הסיום. האדומים תקפו והיו קרובים לשער כולל משקוף של קינגס קנגאווה, אך המחצית הראשונה הסתיימה ללא שערים. למחצית השנייה הבית"רים עלו אחרת ותקפו את שערו של ניב אליאסי עד שבדקה ה-58 נגיעת יד של זאהי אחמד ברחבת האורחת הובילה את גל לייבוביץ' לשרוק לכדור עונשין מ-11 מטרים. בדקה ה-62 לאחר בדיקת VAR, עומר אצילי העלה את המארחת ליתרון 0:1 כשדייק מהנקודה הלבנה. כשהמשחק כבר נראה היה גמור, הבאר שבעיים התעוררו ולחצו על שערו של מיגל סילבה ובדקה ה-94 באו על שכרם כשגיא מזרחי העביר כדור רוחב לדן ביטון והקשר המצטיין כבש מקרוב והשווה את התוצאה ל-1:1. בדקה ה-98 עבירה גסה של ג'קוב ג'נו על רועי גורדנה נבדקה ע"י צוות ה-VAR והקשר הקלדוני ראה את הכרטיס האדום.

הוסיפו תגובה